Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Πώς θα επηρεαστούν τα ταξίδια των Αυστραλών στην Ευρώπη

Tα ταξίδια στην Ευρώπη μπορεί να επηρεάζονται σε ένα βαθμό από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς οι αερομεταφορείς και οι τουρ οπερέιτορ αλλάζουν τα δρομολόγια πτήσεων και τα προγράμματά τους λόγω ανησυχιών ασφαλείας, όμως τα ταξίδια στη δυτική Ευρώπη παραμένουν ασφαλή.

Η Αυστραλία σύμφωνα με το tornos.gr, άλλαξε την ταξιδιωτική της σύσταση για χώρες της ανατολικής Ευρώπης, παρότι οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες πλέον δέχονται τους πλήρως εμβολιασμένους Αυστραλούς ταξιδιώτες.

Η χώρα εξέδωσε προειδοποίηση αποφυγής ταξιδιών για τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, όμως η σύσταση για το υπόλοιπο της Ευρώπης παραμένει ίδια.

Ειδικότερα, συστήνει υψηλό επίπεδο προσοχής για ταξίδια στις χώρες που συνορεύουν με την Ουκρανία και στην περιφέρεια της Ρωσίας, που πρόκειται για τον ίδιο επίπεδο προειδοποίησης με την υπόλοιπη Ευρώπη λόγω COVID.

Παρά τις νέες ταξιδιωτικές συστάσεις για τις χώρες που συνορεύουν με την Ουκρανία, όπως η Πολωνία και η Σλοβακία, οι πτήσεις προς Ρουμανία και άλλες χώρες της αντολικής Ευρώπης συνεχίζουν να πραγματοποιούνται κανονικά.

Η ΕΕ έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις εμπορικές πτήσεις από και προς τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τμήματα της Λευκορωσίας αλλά και άλλα έθνη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Η Λιθουανία και η Μολδαβία κήρυξαν επίσης κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ακολουθώντας το παράδειγμα της Πολωνίας. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, διεξήχθησαν στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας στην Πολωνία κατά μήκος των συνόρων της Λευκορωσίας και το μη πυρηνικό καθεστώς της χώρας ανατράπηκε σε δημοψήφισμα που μόλις πραγματοποιήθηκε.

Κανονικά οι πτήσεις προς Ευρώπη

Οι αυστραλιανές αεροπορικές εταιρείες Qantas και Singapore Airlines και πολλές άλλες δεν έχουν επηρεαστεί ως επί το πλείστον από τον πόλεμο μέχρι στιγμής και συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Η Qantas έχει ήδη ανακοινώσει ότι άλλαξε τη διαδρομή της πτήσης της προς το Λονδίνο για να αποφύγει τη βόρεια περιοχή της Ρωσίας, κάτι που θα αυξήσει τον συνολικό χρόνο πτήσης κατά μία ώρα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Singapore Airlines, οι ευρωπαϊκές δραστηριότητες της δεν επηρεάζονται. «Καμία πτήση της Singapore Airlines δεν εκτελείται κοντά ή εντός της ρωσο-ουκρανικής συνοριακής περιοχής της Ουκρανίας».

Οι αεροπορικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένου της Qatar, της Emirates και της Etihad, ακύρωσαν πτήσεις προς την Ουκρανία και ανακατεύθυναν τα δρομολόγια μακριά από την εμπόλεμη ζώνη.

Σύμφωνα με δήλωση της Qatar Airways, «Η αεροπορική εταιρεία αλλάζει και προσαρμόζει τα δρομολόγια σύμφωνα με όλους τους κανονισμούς, τις οδηγίες και τα μέτρα ασφαλείας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

Η Δύση προσπαθεί γρήγορα να απομονώσει τη Ρωσία τόσο οικονομικά όσο και γεωγραφικά, καθιστώντας δύσκολα τα ταξίδια στη Ρωσία για αρκετό καιρό ακόμη.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας της ΕΕ, κανένας αερομεταφορέας της ΕΕ δεν μπορεί να πετάξει απευθείας στα αεροδρόμια της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Μολδαβίας ή της Λευκορωσίας.

Μεγάλες τουριστικές εταιρείες και εταιρείες κρουαζιέρας έχουν ακυρώσει τα ρωσικά ταξιδιωτικά τους σχέδια, σε ορισμένες περιπτώσεις για ολόκληρο το 2022.

Related posts

Η AEGEAN ενισχύει το δίκτυο της από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Taste and Hospitality

Aφυπηρετεί o «σερ» του τουρισμού και αναχωρεί για ΗΠΑ

Taste and Hospitality

Φινλανδία: «Θύμα» της πανδημίας και ο Άγιος Βασίλης

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!