Παρουσίαση Φιλοξενία

Βαρανάσι: H πόλη «παράδεισος» των χορτοφάγων

Το Βαρανάσι, γνωστό ως μία από τις ιερότερες πόλεις του κόσμου και πνευματική πρωτεύουσα της Ινδίας προσελκύει τώρα γαστρονομικούς προσκυνητές, καθώς μεταμορφώνεται σε παράδεισο για χορτοφάγους.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες που ασχολούνται με το φαγητό πιθανότατα θα συρρεύσουν στα διάσημα γευστικά κέντρα της χώρας, το Δελχί, την Καλκούτα ή το Τσενάι, προτού φτάσουν στο Βαρανάσι. Ωστόσο, σεφ από όλο τον κόσμο αρχίζουν να αντλούν έμπνευση από τη γαστρονομική κληρονομιά του, αναδημιουργώντας τις γεύσεις του στα εστιατόριά τους.

ΦΩΤΟ: protothema

Ο σεφ Vikas Khanna, ο οποίος λάμβανε ένα αστέρι Michelin κάθε χρόνο από το 2011 έως το 2016, όταν διηύθυνε το Junoon στο Μανχάταν, δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε από τις τηγανίτες vrat ke kuttu από αλεύρι φαγόπυρου που σερβίρονται σε έναν μόνο ναό του Βαρανάσι. “Έβαλα τα δυνατά μου για να το αναδημιουργήσω στην κουζίνα μου στο Μανχάταν. Έχει παραδεισένια γεύση”, δήλωσε ο Khanna στο Lonely Planet το 2020.

Ο δύο φορές βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Atul Kochhar ονόμασε το σύγχρονο ινδικό εστιατόριό του στο Λονδίνο Benares (το όνομα του Βαρανάσι κατά τη διάρκεια της βρετανικής κυριαρχίας). Στο ομώνυμο βιβλίο μαγειρικής του, ο σεφ παρουσιάζει χορτοφαγικές συνταγές fusion, όπως τηγανίτες με ρεβίθια και σαλάτα με ντομάτα κληρονομιάς, που αναδεικνύουν τους γλυκόπικρους γευστικούς συνδυασμούς που συναντάμε συνήθως στην πόλη.

Ακόμη και ο διάσημος Ινδός σεφ Sanjeev Kapoor έχει γράψει για την αγάπη του για το φαγητό του Βαρανάσι, τονίζοντας τις εξαιρετικές χορτοφαγικές προσφορές του.

Αυτό που κάνει τη χορτοφαγική κουζίνα του Βαρανάσι τόσο ενδιαφέρουσα είναι το πώς οι σατβικές και χορτοφαγικές σπεσιαλιτέ του επηρεάζονται άμεσα από την ισχυρή αίσθηση της πνευματικότητας.

Ένα sattvic μενού βασίζεται στις αρχές της Αγιουρβεδικής και τηρεί τα αυστηρότερα πρότυπα χορτοφαγίας που προβλέπονται από το Sanatana dharma, μια απόλυτη μορφή του Ινδουισμού.

Βαρανάσι: Η περιοχή της Ινδίας όπου απαγορεύεται το κρέας

Ως εκ τούτου, απαγορεύει τη χρήση κρεμμυδιού και σκόρδου στο μαγείρεμα, τα οποία πιστεύεται ότι αυξάνουν το θυμό, την επιθετικότητα και το άγχος, μεταξύ άλλων.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Klaus-Michael Kühne: O μεγιστάνας που «εκθρόνισε» το Γερμανικό δημόσιο από τον έλεγχο της Lufthansa

Taste and Hospitality

Μιχάλης Φίλος: Tο πρόσωπο πίσω από τα πιάτα του Windmill Restaurant…με θέα τη Σκιάθο

Ορόκλινη: Ένα «ναυάγιο» στην ξηρά (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!