Παρουσίαση Φιλοξενία

Οι 10 πιο ακριβοί χώροι διαμονής στον κόσμο

Για αρχή μπορούμε να σας πούμε ότι θα χρειαστείτε τουλάχιστον 128 εκατομμύρια δολάρια για να έχετε ένα χώρο διαμονής σε αυτήν τη λίστα. Αν θέλετε να κατοικείτε στο πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο θα πρέπει να ξεσπιτώσετε την βασίλισσα της Αγγλίας.

ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΙΓΧΑΜ – 2,9 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ

4180433390374499 Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Στο νούμερο ένα της λίστας, και διεκδικώντας τον τίτλο του πιο ακριβού σπιτιού στον κόσμο, είναι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Το παλάτι ανήκει στη βρετανική βασιλική οικογένεια και είναι ένα από τα πολυτελή ακίνητα του χαρτοφυλακίου τους. Βρίσκεται στην πόλη του Westminster του Λονδίνου και αποτελείται από 775 δωμάτια, 78 μπάνια, 92 γραφεία και 19 καμπίνες.

Είναι η επίσημη κατοικία της μοναρχίας από το 1873. Όσον αφορά το μέγεθος, το παλάτι κάνει check in σε περίπου 828.000 τετραγωνικά πόδια και μόνο ο κήπος είναι 40 στρέμματα. Ωστόσο, παρά το εντυπωσιακό του μέγεθος και τον τίτλο του πιο ακριβού σπιτιού στον κόσμο, εξακολουθεί να μην είναι το μεγαλύτερο παλάτι στον κόσμο. Υπολογίζεται ότι αν το παλάτι έβγαινε προς πώληση, θα ήταν κάπου στην περιοχή των 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά είναι πολύ απίθανο να συμβεί ποτέ.

ANTILLA – 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΑΡΙΑ

4180433657187554 ANTILLA – 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΑΡΙΑ

Το δεύτερο πιο ακριβό ακίνητο στον κόσμο, βρίσκεται στη Βομβάη της Ινδίας και κοστίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία Perkins & Will με έδρα το Σικάγο και την εταιρεία σχεδιασμού φιλοξενίας Hirsch Bender Associates. Το ακίνητο κατασκευάστηκε για τον Mukesh Ambani, τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Reliance Industries Limited, μιας εταιρείας του Fortune Global 500, και τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ινδίας. Το κτίριο των 400.000 τετραγωνικών ποδιών βρίσκεται στο γειτονικό λόφο Cumballa της Βομβάης και βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό ύψος 27 ορόφων. Έχει επίσης κατασκευαστεί για να αντέχει σε σεισμό μεγέθους 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Μέσα στο σπίτι, υπάρχουν έξι όροφοι που είναι αποκλειστικά αφιερωμένοι στον χώρο αποθήκευσης αυτοκινήτων, ένα πρατήριο για τα αυτοκίνητα, έναν ναό, έναν κινηματογράφο 50 θέσεων και εννέα ανελκυστήρες. Διαθέτει επίσης ένα σπα υγείας, τρία ελικοδρόμια, ένα σαλόνι, μια αίθουσα χορού και στούντιο γιόγκα, μια αίθουσα παγωτού και πολλούς κινηματογράφους. Έτσι, όταν όλα αυτά έχουν ειπωθεί και γίνει, η Antilla φέρεται να απαιτεί προσωπικό τουλάχιστον 600 ατόμων για να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά.

VILLA LEOPOLDA – 750 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ

4180433850116741 VILLA LEOPOLDA – 750 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ

Το τρίτο πιο ακριβό ακίνητο στον κόσμο ανήκει στη χήρα, Lily Safra, του Λιβανέζου Βραζιλιάνου τραπεζίτη, Edmund Safra. Βρίσκεται στο τμήμα Frances Alps-Maritime της Περιφέρειας Cote d’Azur και καταλαμβάνει περίπου 50 στρέμματα. Διαθέτει 11 υπνοδωμάτια, 14 μπάνια, ένα εμπορικό θερμοκήπιο, ελικοδρόμιο, εξωτερική κουζίνα και μια από τις ωραιότερες πισίνες που θα δείτε ποτέ. Το ακίνητο είναι διάσημο από μόνο του, καθώς ήταν το σκηνικό της ταινίας του Alfred Hitchcock του 1955: To Catch a Thief. Το όνομα του σπιτιού προέρχεται από τον αρχικό του ιδιοκτήτη το βασιλιά Λεοπόλδο Β’ του Βελγίου και επανασχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1920 από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Ogden Codman Jr.

VILLA LES CEDRES – 450 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ

4180434035240033 VILLA LES CEDRES

Στην τέταρτη θέση της λίστας είναι η Villa Les Cèdres, που βρίσκεται στο Saint-Jean-Cap-Ferrat στη Γαλλία. Υπολογιζόμενη αξία στα 450 εκατομμύρια δολάρια. Κατασκευάστηκε το 1830 και αγοράστηκε από τον βασιλιά Λεοπόλδο Β’ του Βελγίου το 1904. Παλαιότερα θεωρούνταν το πιο ακριβό ακίνητο στην αγορά το 2017. αλλά έκτοτε ξεπεράστηκε από τα επόμενα τρία ακίνητα της λίστας. Το ακίνητο βρίσκεται σε περίπου 35 στρέμματα κήπων και το όνομά του προέρχεται από τους πολλούς κέδρους που βρίσκονται σε όλη την έκταση του. Το ίδιο το σπίτι είναι περίπου 18.000 τετραγωνικά πόδια και αποτελείται από 14 υπνοδωμάτια. Διαθέτει επίσης μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και ένα μεγάλο στάβλο, αρκετά μεγάλο για 30 άλογα. Στο εσωτερικό, θα βρείτε κρυστάλλινους πολυελαίους, επιχρυσωμένη ξυλουργική, ελαιογραφίες του 19ου αιώνα και μια βιβλιοθήκη με ξύλινη επένδυση που περιέχει περίπου 3.000 βιβλία.

LES PALAIS BULLES – 390 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ

4180434233381467 LES PALAIS BULLES

Στο νούμερο πέντε είναι το Les Palais Bulles, με 390 εκατομμύρια δολάρια. Το «Bubble Palace», το Le Palais Bulle σχεδιάστηκε από τον Ούγγρο αρχιτέκτονα, Antti Lovag και χτίστηκε κάπου μεταξύ του 1975-1989. Το παρατσούκλι του προέρχεται από μια σειρά από στρογγυλά δωμάτια που έχουν θέα στη Μεσόγειο θάλασσα. Η έμπνευση του Lovags για το σχεδιασμό του ακινήτου προήλθε από τις πρώτες κατοικίες του ανθρώπου. Ωστόσο, αυτή η κατοικία έχει αναβαθμιστεί σοβαρά. Για παράδειγμα, το ακίνητο διαθέτει τρεις πισίνες, πολλούς κήπους και ένα αμφιθέατρο 500 θέσεων χτισμένο στην πλαγιά του λόφου. Το Bubble Palace ανήκει επί του παρόντος στον Pierre Cardin, Γάλλο σχεδιαστή μόδας με ιταλική καταγωγή. Το ακίνητο χρησιμοποιείται κυρίως ως εξοχική κατοικία για τον Pierre, ενώ είναι ένας εντυπωσιακός χώρος για πάρτι και εκδηλώσεις, όπως όταν ο Dior παρουσίασε τη συλλογή κρουαζιέρας εκεί σε μια επίδειξη μόδας εσωτερικού/εξωτερικού χώρου.

ΡΕΤΙΡΕ ODEON TOWER – 330 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ

4180434409961101 ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ ODEON TOWER

Με εκτιμώμενη αξία 330 εκατομμυρίων δολαρίων, το ρετιρέ Odeon Tower βρίσκεται στα πιο ακριβά ακίνητα στον κόσμο. Είναι ένα διαμέρισμα 35.000 τετραγωνικών ποδιών στην κορυφή ενός από τα πιο ακριβά κτίρια στο Μονακό. Το Tour Odeon σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Alexandre Giraldi και αναπτύχθηκε από την Groupe Mazococo.

Το ρετιρέ εκτείνεται σε πολλούς ορόφους και περιλαμβάνει δικό του ιδιωτικό ασανσέρ. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, τότε τι θα λέγατε για μια ιδιωτική νεροτσουλήθρα σε μια πισίνα υπερχείλισης με θέα 360 μοιρών. Εάν είστε εργένης και έχετε τα μετρητά, πάρτε αυτό όταν επιστρέψει στην αγορά, καθώς είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπίτια που έχουμε δει ποτέ.

FOUR FAIRFIELD POND – 248 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ

4180434657737425 FOUR FAIRFIELD POND

Δεν μπορείτε να έχετε μια λίστα με τα πιο ακριβά ακίνητα στον κόσμο και να μην υπάρχει και ένα στη Νέα Υόρκη. Το Four Fairfield Pond είναι το σπίτι του Ira Renner, ιδιοκτήτη του ομίλου Renno, μιας εταιρείας επενδύσεων χαρτοφυλακίου στον τομέα της τήξης και της μεταποίησης.

Το σπίτι 63 στρεμμάτων είναι εξοπλισμένο με 29 υπνοδωμάτια, 39 μπάνια, τραπεζαρία 91 ποδιών, γήπεδο μπάσκετ, μπόουλινγκ, γήπεδα σκουός, γήπεδα τένις και τρεις πισίνες. Για να τροφοδοτηθεί η έπαυλη, απαιτείται τεράστια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας, ευτυχώς, το σπίτι διαθέτει τη δική του μονάδα παραγωγής ενέργειας που βρίσκεται επί τόπου. Και, για όσους από εσάς αγαπάτε τα αυτοκίνητά σας, το Four Fairfield Pond διαθέτει ένα γκαράζ που μπορεί να χωρέσει κάπου στα εκατό αυτοκίνητα!

ELLISON ESTATE – 200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ

4180434824092920 ELLISON ESTATE

Ανήκει στον Larry Ellison, τον συνιδρυτή της Oracle και έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, αυτό το κτήμα των 200 εκατομμυρίων δολαρίων είναι το όγδοο πιο ακριβό ακίνητο  στον κόσμο. Λόγω του τεράστιου μεγέθους του κτήματος, για την ακρίβεια 23 στρεμμάτων, το ακίνητο διαθέτει περισσότερες από μία κατοικίες. Μέσα στο συγκρότημα, θα βρείτε 10 διαφορετικές ιδιοκτησίες, λουτρό, μια τεχνητή λίμνη και μια λίμνη Koi. Μεγάλο μέρος του σχεδιασμού του κτήματος εμπίπτει στην ιαπωνική επιρροή και διαμορφώθηκε σύμφωνα με το παλάτι των Ιαπώνων Αυτοκρατόρων. Το σπίτι σχεδιάστηκε από τον Paul Driscoll, ο οποίος ήταν αρχιτέκτονας και δάσκαλος του Ζεν Βουδισμού. Σε όλη την έκταση του κτήματος, θα βρείτε επίσης μερικά πολύ ακριβά δέντρα, όπως άνθη κερασιάς, σφεντάμια, βελανιδιές και κόκκινα ξύλα.

PALAZZO DI AMORE – 195 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ

4180435002691759 PALAZZO DI AMORE

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα από τα πιο ακριβά ακίνητα στον κόσμο βρίσκεται στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια. Το Palazzo di Amore ανήκει στον επιτυχημένο επιχειρηματία ακινήτων, Jeff Green, και είναι περίπου 53-000 τετραγωνικά πόδια. Η βίλα σε μεσογειακό στιλ διαθέτει 12 υπνοδωμάτια, 23 μπάνια, πολλές πισίνες, γήπεδα τένις, καταρράκτες και θέατρα, ενώ διαθέτει επίσης γκαράζ 27 αυτοκινήτων. Τώρα, αν σας αρέσει το πάρτι θα σας ενδιαφέρει να μάθετε ότι το σπίτι διαθέτει επίσης περιστρεφόμενη πίστα και αίθουσα χορού. Το σπίτι γενικά μοιάζει περισσότερο με θέρετρο διακοπών παρά με σπίτι κάποιου, αλλά μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είναι ένα από τα πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο.

18-19 KENSINGTON GARDENS – 128 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ

4180435186315151 18-19 KENSINGTON GARDENS

Το 18-19 Kensington Gardens βρίσκεται στην δέκατη θέση της λίστας . Το ακίνητο αυτό βρίσκεται στο Billionaires Row, το οποίο βρίσκεται σε μια από τις πιο αριστοκρατικές περιοχές του Λονδίνου, τους Κήπους του Κένσινγκτον. Το ακίνητο ανήκει πλέον στον Ινδό επιχειρηματία και δισεκατομμυριούχο Lakshmi Mittal. Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χάλυβα στον κόσμο, ArcelorMittal. Το σπίτι είναι περίπου 55.000 τετραγωνικά πόδια και χτίστηκε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα.

Αρχικά ήταν δύο ημι-ανεξάρτητες κατοικίες, που αργότερα μετατράπηκαν σε ενιαία κατοικία από τον κατασκευαστή David Khalili. Διαθέτει 12 υπνοδωμάτια, εσωτερική πισίνα, χαμάμ και θέσεις στάθμευσης για 20 αυτοκίνητα. Πριν ο κ. Mittal αγοράσει το ακίνητο, ανήκε σε μερικές αρκετά διάσημες και πλούσιες οικογένειες. Για παράδειγμα: οι Rothchilds, οι Free Poles, ο David Khalili και ο Bernie Ecclestone. Το Mt Mittal μπορεί να απολαύσει την ηρεμία γνωρίζοντας ότι οι γείτονές του είναι ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton.

Επιμέλεια: Ευαγόρας Προκοπίου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μέσα στο πανδαιμόνιο για 22 μήνες…ο Σ. Περδίος ήταν «σε κυνήγι χαμένου (;) θησαυρού»

Ο Γιώργος Πεγιάζης ανέλαβε τα ηνία της κυπριακής αλυσίδας ΤHE HUB CAFÉ!

Taste and Hospitality

Νέα Frou Frou Morning Coffee Junior

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!