Νέα Νεα της Αγορας

Και χωρίς τους Ρώσους ανέβηκαν τα έσοδα

Παρά την απώλεια της ρωσικής αγοράς, η αυξημένη τουριστική ροή σε σχέση με πέρσι, ωθεί ανοδικά και τα έσοδα από τον τουρισμό, τα οποία το πρώτο πεντάμηνο ξεπέρασαν το μισό δισ. ευρώ, καταγράφοντας ετήσια αύξηση της τάξης του 341%. Σε σχέση δε με το 2019, οι τουριστικές εισπράξεις του πρώτου πενταμήνου φέτος υπολείπονται μόλις 100 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό είναι κατά 17% λιγότερες. Διαφορετικά, οι επιδόσεις όσον αφορά τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται στο 83% αυτών του 2019!

 Η μείωση στα έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με το 2019 είναι σαφώς μικρότερη σε σχέση με αυτήν που καταγράφουν οι αφίξεις τουριστών το ίδιο διάστημα, καθώς το πρώτο πεντάμηνο οι επισκέψεις τουριστών υπολογίζονται από την Στατιστική Υπηρεσία σε 849.058 σε σχέση με 1.121.361 το πρώτο πεντάμηνο του 2019, με τη μείωση να ανέρχεται σε 24,3%.

Από τα πιο πάνω προκύπτει πως τη φετινή χρονιά έχει αυξηθεί και η δαπάνη των τουριστών. Όπως ανακοίνωσε χθες η Cystat, με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών που διενεργεί η ίδια, τα έσοδα από τον τουρισμό τον Μάιο 2022 έφθασαν τα €221 εκατ. σε σύγκριση με €76,7 εκατ. που καταγράφηκαν κατά τον Μάιο 2021.

Στην ουσία, σε σχέση με πέρσι, τα έσοδα από τον τουρισμό τον Μάιο τριπλασιάστηκαν ως αποτέλεσμα και του τριπλασιασμού των αφίξεων τον ίδιο μήνα, καθώς οι επισκέψεις τουριστών από 100.852 τον πέμπτο μήνα του 2012 ανήλθαν φέτος στις 315.018.

Αδάμος Αδάμου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κρήτου Τέρρα: «Αν το εισιτήριο νομίζουν ότι είναι ακριβό, τότε να μην έρθουν, δεν τους θέλουμε»

Taste and Hospitality

Το τραγικό τέλος του διάσημου σεφ Άντονι Μπουρντέν

Taste and Hospitality

«Μην πυροβολείτε» τη μουσική: Σ’ ένα ψυχρό κόσμο, είναι η μόνη που δίνει «φτερά» στο νου

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!