Διοίκηση Συμβουλές από τους Ειδικούς

Πώς να εντοπίσετε τυχόν κρυφές κάμερες σε ξενοδοχεία και Airbnb

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών (60%) δηλώνει πως ανησυχεί για την πιθανότητα να υπάρχουν κρυφές κάμερες σε ξενοδοχεία ή ακίνητα της Airbnb.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα διαπιστώθηκε πως το 11% των ενοικιαστών έχει ανακαλύψει τουλάχιστον, μια κρυφή κάμερα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Οι καταγγελίες για κρυφές κάμερες έχουν αυξηθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια, δεδομένου ότι πλέον, είναι πιο εύκολο να αγοράσει κάποιος μία τέτοια κάμερα χάρη και στις προσιτές τιμές, δηλώνει ο Κένεθ Μπομπέις, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πληροφοριών Global Threat Solutions. Σύμφωνα με το CNBC, στη Νότια Κορέα, περισσότερες από 30.000 περιπτώσεις βιντεοσκόπησης με κρυφές κάμερες αναφέρθηκαν στην αστυνομία.

Πώς να εντοπίσετε κρυφές κάμερες

1. Διενεργείστε μία έρευνα

Όταν ψάχνετε για κρυφές κάμερες, ξεκινήστε από δωμάτια όπως το μπάνιο και τα υπνοδωμάτια. Οι οικοδεσπότες της Airbnb επιτρέπεται να έχουν κάμερες στα ακίνητά τους, αλλά οφείλουν προηγουμένως, να έχουν ενημερώσει τους επισκέπτες. Επίσης, οι κάμερες απαγορεύεται να τοποθετούνται σε ιδιωτικούς χώρους. Τις περισσότερες φορές, οι κρυμμένες κάμερες τοποθετούνται μέσα σε οικιακές συσκευές, όπως σε φώτα, θερμοστάτες και συνδεδεμένα ρολόγια. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να βρίσκεται μια κρυμμένη κάμερα σε κάποιο από αυτά τα αντικείμενα, φωτίστε με τον φακό του κινητού σας προς το σημείο αυτό.

2. Ψάξτε το δίκτυο Wi-Fi

Μια κρυμμένη κάμερα προκειμένου να λειτουργεί πρέπει να είναι συνδεδεμένη σε ένα τοπικό δίκτυο Wi-Fi. Εφαρμογές που σκανάρουν το Wi-Fi, όπως το Fing, μπορούν να εντοπίσουν τις συσκευές του δικτύου που είναι κάμερες.

3. Αγοράστε έναν ανιχνευτή που εντοπίζει κάμερες

Οι συγκεκριμένες συσκευές σκανάρουν συχνότητες που είναι συνδεδεμένες με κρυφές κάμερες. Κάποιος μπορεί να τις αγοράσει στο Amazon ή στο AliExpress.

Τι να κάνετε αν βρείτε μία κάμερα

Αφού εντοπίσετε μια κάμερα, αποσυνδέστε την αμέσως χωρίς να την καταστρέψετε, επειδή το υλικό της κάμερας μπορεί να περιέχει σημαντικές πληροφορίες. Εάν βρίσκεστε σε ξενοδοχείο θα πρέπει το περιστατικό να αναφερθεί πρώτα στη ρεσεψιόν και στη συνέχεια στην αστυνομία.

newmoney

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

O νέος Πρόεδρος στο ΔΣ της Hermes Airports ο Christophe Petit (ΦΩΤΟ)

Taste and Hospitality

Τριώδιο: Καρδιά του η Τσικνοπέμπτη, ψυχή του το Καρναβάλι…της Λεμεσού!

Taste and Hospitality

«BrEntry» αντί για «Brexit» στον τουρισμό

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!