Διοίκηση Τάσεις

Πότε θα ανακάμψει ο ιατρικός τουρισμός

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Future Market Insights (FMI), η αγορά ιατρικού τουρισμού αναμένεται να αυξηθεί κατά 12% CAGR το 2022. Ενώ οι προσπάθειες της υγειονομικής περίθαλψης παρέμειναν εστιασμένες στη διαχείριση της κρίσης COVID-19, αντιστρέφοντας τις προβλέψεις ανάπτυξης σε κάποιο βαθμό για το 2020.

Με τη σταθεροποίηση της κατάστασης, η θεραπεία απειλητικών για τη ζωή ασθενειών και χρόνιων παθήσεων θα αρχίσει να κερδίζει έδαφος από το 2021 και μετά.

Μεταξύ 2020 και 2030, η αγορά προβλέπεται να εμφανίσει 12,3% CAGR, καθώς ο αριθμός των ιατρικών τουριστών αναμένεται να αυξηθεί κατά 11% την ίδια περίοδο. Παράγοντες όπως η αύξηση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης στη Δύση, η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης χρόνιων παθήσεων και η αυξανόμενη ζήτηση για διάφορες αισθητικές επεμβάσεις έχουν ως αποτέλεσμα την εκτίναξη του ιατρικού τουρισμού.

Η διαθεσιμότητα φθηνότερων επιλογών θεραπείας στο εξωτερικό χωρίς συμβιβασμούς στο συνολικό επίπεδο και την ποιότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης είναι ο κύριος μοχλός του ιατρικού τουρισμού στην Ανατολή. Ο τομέας συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία εσόδων σε όλες τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, γεγονός που έχει αποτελέσει κίνητρο για κρατικές ενισχύσεις.

Εκτός από αυτό, διάφορα κυβερνητικά και μη μηχανήματα συμβάλλουν σε εκστρατείες για την ενθάρρυνση του ιατρικού τουρισμού. Οι προσπάθειές τους είναι ενδεικτικές των ευκαιριών που υπάρχουν στον τομέα. Για παράδειγμα, η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης έχει ξεκινήσει μια πολύ αποτελεσματική ηλεκτρονική καμπάνια πριν από δύο χρόνια για να διεκδικήσει τη θέση της χώρας στο παγκόσμιο τοπίο του ιατρικού τουρισμού. Εκτός από αυτό, διάφορες εκστρατείες ξεκινούν στην Ινδία για την προώθηση της γιόγκα και των πνευματικών κέντρων εντός της χώρας.

Βασικά συμπεράσματα:

– Οι ΗΠΑ αναμένεται να ηγηθούν όσον αφορά τις δαπάνες για ταξίδια υγειονομικής περίθαλψης, ωστόσο, τα επόμενα χρόνια οι δαπάνες της Κίνας προβλέπεται να αυξηθούν σημαντικά

– Μεταξύ των υπηρεσιών που προσφέρονται στο πλαίσιο του ιατρικού τουρισμού, οι θεραπευτικές υπηρεσίες είναι ιδιαίτερα περιζήτητες. Οι υπηρεσίες ευεξίας κερδίζουν επίσης έλξη καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός ιατρικών τουριστών αναζητά διαλογισμό και καταφύγια ευεξίας

– Οι τηλεφωνικές και διαδικτυακές κρατήσεις θα παραμείνουν προτιμότεροι τρόποι κράτησης για ιατρικό τουρισμό

– Ο ιατρικός τουρισμός συχνά αναζητείται για καρκίνο και καρδιαγγειακή θεραπεία. Εκτός από αυτό, τα καλλυντικά και οι βαριατρικές επεμβάσεις είναι πολύ δημοφιλή στους ιατρικούς τουρίστες

«Ο ιατρικός τουρισμός θα αυξάνεται συνεχώς χάρη στις κρατικές ενισχύσεις και την έναρξη διαφόρων ηλεκτρονικών εκστρατειών από κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς. Οι προσπάθειες που γίνονται για την επέκταση της υποδομής υγειονομικής περίθαλψης θα δημιουργήσουν επομένως ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη της αγοράς ιατρικού τουρισμού», δήλωσε επικεφαλής αναλυτής της FMI.

Ο ιατρικός τουρισμός δείχνει ανθεκτικότητα εν μέσω του COVID-19

Ενώ η άνευ προηγουμένου έξαρση του COVID-19 μπορεί να έχει προκαλέσει σημαντικές διακοπές, η ανάκαμψη βρίσκεται σε εξέλιξη, χάρη στην άμεση ανταπόκριση των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο. Η απάντηση της Ταϊλάνδης στη συνεχιζόμενη πανδημία, για παράδειγμα, έχει κερδίσει επαίνους από τα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλους ειδικούς σε όλο τον κόσμο. Η Ταϊλάνδη έχει καταταχθεί μεταξύ των πέντε κορυφαίων χωρών μεταξύ 184 όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της μάχης κατά του ιού.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Επενδύσεων της Ταϊλάνδης, περισσότερες από 50 αιτήσεις για επενδύσεις, αξίας άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων υποβλήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 για την εισαγωγή μιας σειράς νέων μέτρων, επιταχύνοντας τις επενδύσεις στον ιατρικό τομέα. Τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται από κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς θα επιτρέψουν στην αγορά του ιατρικού τουρισμού να σαλπάρει παρά τις απώλειες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του COVID-19.

Ποιος κερδίζει

Η αγορά ιατρικού τουρισμού επεκτείνεται με γρήγορους ρυθμούς. Οι εταιρείες Tier 1 όπως η AsklepiosKlinikenGmbH, η Bangkok DusitMedical Services, η Fortis Healthcare Limited, η Apollo Healthcare, η BumrugrandInternational Hospitals, η ChristusMughuerza και άλλες συμβάλλουν σχεδόν στο 6% έως 17% των εσόδων που παράγονται από την αγορά.

Οι εταιρείες Βαθμίδας 2 που δραστηριοποιούνται στην αγορά περιλαμβάνουν το Asian Heart Institute, το Prince Court Medical Center, το ShouldiceHospital, το Gleneagles Hospital, το ClemenceuMedical Centre, το AnadoluMedical Centre και άλλες. Αυτές οι εταιρείες κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στην παγκόσμια αγορά.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ο λαβύρινθος του ταξιδιώτη – Γιατί χρειαζόμαστε το τουριστικό γραφείο για τις διακοπές μας

Taste and Hospitality

«Ανοίγουμε το κουτί» της νοσταλγίας…. των αναψυκτικών και της ποτοποιίας (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Τάκης και Λένα Πρωτοπαπά: Το όραμα της REGIS

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!