Γεύσεις Ποτά

Falernum:“you have fuh learn um”

Το Falernum είναι ένα γλυκό λικέρ ή σιρόπι (με και χωρίς αλκοόλ) από την Καραϊβική το οποίο χρησιμοποιείται για να γλυκαίνει και να δίνει επιπλέον γεύση στα cocktail. Είναι ιδιαίτερα πυκνό στην σύστασή του και πάντα στα συστατικά του περιέχει lime και ζάχαρη, ωστόσο ενδέχεται να έχει αρωματιστεί επιπλέον και με γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, κανέλα,ginger και αμύγδαλα. Η απόχρωσή του μπορεί να είναι διάφανη ή από ελαφρώς κίτρινη έως έντονα χρυσή.

Το Falernum παίρνει το όνομά του από το αρχαίο ρωμαϊκό κρασί falernian (το οποίο στα λατινικά λέγεται falernum),ωστόσο οι bartender έχουν δώσει την δική τους εκδοχή σχετικά με την ονομασία του. Ο μύθος λοιπόν θέλει έναν τουρίσταστα Barbados να ρωτά τον bartender τι είναι αυτό που του σέρβιρε και εκείνος με την σειρά του να του απαντά “you have fuh learn um”, εννοώντας πως “πρέπει να το μάθεις” (‘you have to learn it’, στα αγγλικά). Όποια κι αν είναι η εξήγηση πίσω από το όνομά του, το Falernum φαίνεται να δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και να βρήκε άμεσα την θέση του ανάμεσα στα συστατικά που πρότειναν οι bartender στα βιβλία τους την δεκαετία του 1920. Η πιο γνωστή μάλιστα κλασική συνταγή είναι το Corn ‘n’ Oil (ή Corning Oil) η οποία αποτελείται μόνο από falernum και ρούμι.

To Falernum σε Cocktail

Το Falernum αποτελεί ένα συστατικό πολύ δημοφιλές για χρήση σε cocktail, μεταξύ των οποίων το Royal Bermuda YachtClub, the το Zombie, αλλά και το Corn ‘n’ Oil.

Προμηθευτείτε προϊόντα Falernum στο Basket Of Taste :

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Στριφτή τυρόπιτα έτοιμη σε λίγα λεπτά – (BINTEO)

Taste and Hospitality

Χόρτα: Γιατί δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας

Taste and Hospitality

Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο μπαίνοντας σε δωμάτιο ξενοχείου..κάντε αυτούς τους «ελέγχους»

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!