Νέα Νεα της Αγορας

Κοινοτάρχης Κισσόνεργας: Ζητά την αναβάθμιση της παραλιακής

Την τροχοδρόμηση των διαδικασιών για την αναβάθμιση της παραλιακής Λεωφόρου Κισσόνεργας – Κόλπου των Κοραλλίων ζητά ο κοινοτάρχης Κισσόνεργας. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του, Γιώργου Στυλιανού, καλεί δημόσια τους υποψήφιους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας να δεσμευτούν ότι στο έργο θα δοθεί προτεραιότητα και ότι θα αποπερατωθεί οπωσδήποτε μέσα στην θητεία του νέου Προέδρου.

Επιπρόσθετα το Κ.Σ. Κισσόνεργας, προσθέτει,  ζητά όπως γίνει άμεσα, αναβάθμιση και ενίσχυση του φωτισμού και μερική διαπλάτυνση του ερείσματος του οδοστρώματος κατά περίπου 80 εκατοστά και στις 2 πλευρές του δρόμου, ούτως ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται με ασφάλεια από πεζούς και ποδηλάτες.

Επεσήμανε πως σε καμία περίπτωση το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας “δεν μπορεί να αποδεχτεί να συνεχίσει η μη αναβάθμιση και μη βελτίωση της εν λόγω λεωφόρου με την δικαιολογία και την κούφια υπόσχεση ότι θα γίνει ανακατασκευή σε 5 χρόνια”.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό, είπε ο κ. Στυλιανού, αναμένεται ότι η προκήρυξη προσφορών για μελετητή ο οποίος θα κάνει τα κατασκευαστικά σχέδια, θα γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2023 και για την ετοιμασία της μελέτης / σχεδίων θα δοθεί χρόνος αποπεράτωσης 2 χρόνια.

Αν δοθεί συμπλήρωσε,  και χρόνος μελέτης των προσφορών, των ενστάσεων, και κατακύρωσης της προσφοράς, άλλων έξι μηνών με ένα χρόνο , τότε μόνο για την μελέτη για εκπόνηση των κατασκευαστικών σχεδίων θα χρειαστούν περίπου 3 χρόνια, όπως εκτίμησε.

Στην συνέχεια, πρόσθεσε ο κ. Στυλιανού, θα απαιτηθεί άλλος ανάλογος χρόνος για την εκπόνηση των όρων των προσφορών για την κατασκευή του δρόμου, οπότε δεν αναμένεται η κατασκευή να αρχίσει πριν περάσει η επόμενη πενταετία.

ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Φοβάται παγίδες ο ΠτΔ: Έντονες πιέσεις

Taste and Hospitality

«Καλή Χρονιά»…αλλά «μεταξύ μας» ξέρουμε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια…

Κύπρος: Απειλούν με lockdown διαμαρτυρίας τα κέντρα αναψυχής

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!