Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού : Μείωση κατά 20 – 30% το 2020 στις διεθνής τουριστικές αφίξεις

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) δημοσίευσε την επικαιροποιημένη εκτίμησή του για τον πιθανό αντίκτυπο του COVID-19 στον διεθνή τουρισμό. Λαμβάνοντας υπόψη την απαράμιλλη εισαγωγή ταξιδιωτικών περιορισμών σε ολόκληρο τον κόσμο, η ειδικευμένη υπηρεσία τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών αναμένει ότι οι διεθνείς αφίξεις τουριστών θα μειωθούν κατά 20% έως 30% το 2020 σε σύγκριση με τα 2019 στοιχεία. Ωστόσο, το UNWTO υπογραμμίζει ότι οι αριθμοί αυτοί βασίζονται στις τελευταίες εξελίξεις καθώς η παγκόσμια κοινότητα αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου κοινωνική και οικονομική πρόκληση και πρέπει να ερμηνεύεται με προσοχή ενόψει του εξαιρετικά αβέβαιου χαρακτήρα της τρέχουσας κρίσης.

Μια αναμενόμενη πτώση μεταξύ 20-30% θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μείωση των διεθνών εισπράξεων του τουρισμού (εξαγωγές) μεταξύ US $ 300-450 δισεκατομμυρίων. Λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις της αγοράς στο παρελθόν, θα σήμαινε ότι θα χαθεί η ανάπτυξη μεταξύ πέντε και επτά ετών από το COVID-19. Στο πλαίσιο αυτό, το UNWTO σημειώνει ότι το 2009, με την παγκόσμια οικονομική κρίση, οι διεθνείς αφίξεις τουριστών μειώθηκαν κατά 4%, ενώ η επιδημία SARS οδήγησε σε πτώση μόλις 0,4% το 2003.

Ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, Zurab Pololikashvili , δήλωσε: “Ο τουρισμός είναι από τους σημαντικότερους οικονομικούς τομείς. Ωστόσο, ο τουρισμός είναι επίσης ενωμένος για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτής της τεράστιας έκτακτης ανάγκης για την υγεία – την πρώτη και την ύψιστη προτεραιότητά μας – ενώ εργαζόμαστε μαζί για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κρίσης, ιδιαίτερα για την απασχόληση και για την υποστήριξη των ευρύτερων προσπαθειών ανάκαμψης μέσω της παροχής θέσεων εργασίας και οικονομικής ευημερίας Παγκόσμιος.”

Περιορισμός των ζημιών και σχεδιασμός για ανάκτηση

Ο κ. Pololikashvili πρόσθεσε ότι, ενώ είναι πολύ νωρίς για να γίνει μια πλήρης εκτίμηση του πιθανού αντίκτυπου του COVID-19 στον τουρισμό, είναι σαφές ότι εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τομέα διατρέχουν τον κίνδυνο να χαθούν. Περίπου το 80% όλων των τουριστικών επιχειρήσεων είναι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) και ο τομέας έχει ηγετικό ρόλο στην παροχή απασχόλησης και άλλων ευκαιριών για τις γυναίκες, τη νεολαία και τις αγροτικές κοινότητες.

Παράλληλα με αυτή τη νέα αξιολόγηση, το UNWTO υπογραμμίζει την ιστορική ανθεκτικότητα του τουρισμού και την ικανότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας μετά από καταστάσεις κρίσης, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας και την εξασφάλιση ότι ο τομέας αποτελεί κεντρικό τμήμα των προσπαθειών ανάκαμψης.

Από την αρχή της τρέχουσας κρίσης, η UNWTO συνεργάζεται στενά με το ευρύτερο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβάνοντας απευθείας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για να καθοδηγήσει τον τομέα, εκδίδοντας βασικές συστάσεις τόσο για ηγέτες υψηλού επιπέδου όσο και για μεμονωμένους τουρίστες. Για να εδραιώσει και να ενισχύσει καλύτερα την ανταπόκριση, ο Οργανισμός ίδρυσε την Παγκόσμια Επιτροπή για την Κρίση στον Τουρισμό .

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

ΕΤΑΠ: Έτσι έχει εισαγάγει καινοτομίες στον τρόπο προβολής της Λάρνακας!

Taste and Hospitality

Toυρισμός Πάφος: «Kαμία κίνηση από την αγγλική αγορά»

Taste and Hospitality

Αναδιάρθρωση πάνω στην αναδιάρθρωση για τα δάνεια των ξενοδόχων

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!