Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Πώς να φτιάξετε την τέλεια πιατέλα τυριών

Απολαμβάνουμε τις αποχρώσεις, τις γεύσεις, τις υφές και τα αρώματα του τυριού. Σε συνδυασμό με διαλεχτό ψωμί και ένα ποτήρι καλό κρασί, λίγα τρόφιμα είναι τόσο ικανοποιητικά και χωρίς άγχος. το τυρί είναι η τέλεια λύση για διασκέδαση. Αλλά πώς συναρμολογείτε την απόλυτη πιατέλα τυριού και με τι μπορείτε να το συνδυάσετε;

Γαλλική πιατέλα τυριών

Δεξιόστροφα από πάνω δεξιά: Camembert, Comté, Roquefort, Mimolette; από πιατέλα στα δεξιά: Langres. Σερβίρεται με μπαγκέτα, ζαχαρωτό, μέλι καστανιάς, καλαμπόκι, αμύγδαλα με σοκολάτα, μήλα, κόκκινες σταφίδες και σταφύλια.

Συνδυασμοί κρασιού: Sauternes, Viognier, Champagne.

Βασικά στοιχεία αγοράς

Είναι σημαντικό να ψωνίζετε κάπου που εμπιστεύεστε. Βρείτε ένα μέρος στελεχωμένο από φιλικούς, πεπειραμένους τυροκόμους που είναι γενναιόδωροι με συμβουλές και γούστα.

Στοχεύστε σε τρία έως πέντε τυριά με ποικιλία υφών και τύπων γάλακτος. Τα τρία είναι άφθονα εάν το θα συνοδεύετε από άλλα πιάτα. Επιλέξτε πέντε εάν το τυρί θα είναι το αστέρι της παράστασης. (Εάν συμπεριλάβετε πάρα πολλά, οι καλεσμένοι σας δεν θα ξέρουν από πού να ξεκινήσουν και σίγουρα δεν θα θυμούνται τα ονόματα όλων αυτών των υπέροχων τυριών.)

Αγοράστε περίπου 30 γραμμάρια ανά άτομο ανά τυρί, ίσως λίγο περισσότερο αν το τυρί είναι αυτό που σερβίρετε. Συμπεριλάβετε τουλάχιστον ένα τυρί αρχικού επιπέδου όπως μια κρεμώδη Brie ή ένα ηλικιωμένο Cheddar, μαζί με κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι στο δωμάτιο δεν θα είναι εξοικειωμένοι, όπως ο Challerhocker, ένας κρεμώδες  Gruyère ή το Caveman Blue, ένα ισορροπημένο, φρυγανισμένο μπλε από την Rogue Creamery στο Όρεγκον.

Ιταλική πιατέλα τυριών

Δεξιόστροφα από πάνω:Parmigiano-Reggiano ή Grana Padano, Quadrello di Bufala, Fontina Val D’Aosta, Gorgonzola. Σερβίρεται με ciabatta, μέλι ακακίας, prosciutto di Parma, ψητές ντομάτες, φιστίκια, σύκα, δαμάσκηνα και ελιές Castelvetrano,

Συνδυασμοί κρασιού: Pinot Bianco, Lambrusco και Barbera.

Τακτοποίηση της πιατέλας

Φροντίστε να βγάλετε το τυρί σας από το ψυγείο μερικές ώρες πριν το σερβίρετε. πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν το σερβίρετε.

Να είστε δημιουργικοί και να διασκεδάσετε με την επιλογή σας. Σερβίρετε σε μια ξύλινη σανίδα κοπής, ένα αγαπημένο πιάτο, ή μια τυρί ή πλάκα.

Ισπανική πιατέλα τυριών

Αριστερά προς τα δεξιά: Cabrales, Mahon, Leonora, Idiazabal.

Σερβίρετέ με: Ines Rosales Sweet Olive Oil Tortas, συκιά, Iberico chorizo, jamon, αμύγδαλα Marcona, μεμβράνη, φρέσκα σύκα, μούρα.

Επιλέγοντας συνοδεία

Οι κλασικοί περιλαμβάνουν το μέλι, τη μαρμελάδα, τον αραβόσιτο, τις ελιές, το παστό κρέας, τα σύκα, τα αχλάδια ή τους ξηρούς καρπούς, ιδίως τα αμύγδαλα Marcona. Αλλά μην φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι νέο. Οι πιο αξέχαστες σανίδες τυριών είναι παιχνιδιάρικες και ασταθείς. Δοκιμάστε μπέικον με ένα πλυμένο τυρί, όπως Époisses, σοκολάτα με ένα ηλικιωμένο Γκούντα ή με τζίντζερ ως «κράκερ» για το μπλε τυρί.

Στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι τα μπλε τυριά τείνουν να είναι αλμυρά, είναι πάντα καλή ιδέα να τα συνδυάσετε με κάτι γλυκό, όπως μέλι, καραμέλα, σοκολάτα, γλυκές μαρμελάδες, αποξηραμένα φρούτα, ζαχαρωμένα καρύδια. Τα γλυκά πάνε πολύ καλά με άλλα αλμυρά τυριά, συμπεριλαμβανομένων σκληρών όπως Parmigiano-Reggiano και ποικιλίες όπως Taleggio, Limburger και Époisses.

Όσον αφορά τα κράκερ και το ψωμί, στοχεύστε στην ποικιλία. Προσφέρετε μια ουδέτερη επιλογή, όπως μια μπαγκέτα ή ένα κράκερ, όπως crostini, σπόρους κράκερ.

Αμερικάνικη πιατέλα τυριών

Από αριστερά προς τα δεξιά : Kunik by Nettle Meadow, Harbison by Jasper Hill Farm, Prairie Breeze by Milton Creamery, Pleasant Ridge Reserve by Uplands Cheese, Bay Blue από την Point Reyes Farmstead Cheese Company.

Σερβίρεται με Firehook Sea Salt Crackers, Rick’s Picks Mean Beans, πατατάκια (για βουτιά στο Harbison), Fat Toad Farm Caramel και ζαχαρωμένα καρύδια.

Συνδυασμοί κρασίων: Chardonnay, αφρώδες ροζέ και Marzen

finecooking.com

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Smoothie με μπανάνα και σοκολάτα – Ιδανικό για πρωινό για να ξεκινήσει τη μέρα του το παιδί σας

Taste and Hospitality

Φυσαλίδες, πολλές φυσαλίδες…Ποιες όμως πωλούν περισσότερο;

Taste and Hospitality

3 πράγματα που ποτέ, μα ποτέ, δεν πρέπει να κάνεις με το bourbon

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!