Νεα της Αγορας

Η Couche-Tard απέσυρε την προσφορά της για την εξαγορά της Carrefour

Η καναδική Alimentation Couche-Tard εγκαταλείπει την προσπάθειά της να εξαγοράσει τον γαλλικό όμιλο Carrefour μετά την ξεκάθαρη αντίθεση της γαλλικής κυβέρνησης σε μια τέτοια κίνηση, σύμφωνα με πηγή με γνώση του θέματος που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η απόφαση για τον τερματισμό των συνομιλιών μεταξύ των δύο λιανεμπορικών ομίλων ελήφθη μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή ο ιδρυτής και πρόεδρος της Couche-Tard, Alain Bouchard, με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Bruno Le Maire, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τόσο η Couche-Tard όσο και η Carrefour αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

“Η θέση μου είναι ένα ευγενικό ‘όχι’, αλλά σαφές και οριστικό”, σημείωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στα δίκτυα BFMTV και RMC, έχοντας ήδη διαμηνύσει από προχθές ότι δεν είναι υπέρ μια τέτοιας κίνησης στο όνομα της ‘διατροφικής ασφάλειας’ των Γάλλων.

“Αυτή η υγειονομική κρίση μας δίδαξε ένα πράγμα: ότι είναι η διατροφική ασφάλεια που είναι ανεκτίμητη”, δήλωσε ο Bruno Le Maire.

“Η διατροφική ασφάλεια είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρας μας και ως εκ τούτου δεν εγκαταλείπουμε έναν από τους μεγάλους διανομείς της Γαλλίας”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι η “Carrefour είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα της Γαλλίας με κοντά 100.000 υπαλλήλους” και ότι ο όμιλος “αντιπροσωπεύει περίπου το 20% της διανομής τροφίμων στη χώρα μας”.

“Έχουμε το νομικό εργαλείο στη διάθεσή μας, προτιμώ να μην χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω”, αλλά το υπουργείο Οικονομίας θα το ενεργοποιήσει “εάν χρειαστεί”, συμπλήρωσε ο Le Maire.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

  

Related posts

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Intermittent Fasting

Taste and Hospitality

Η Carrefour παγώνει τις τιμές σε 100 «καθημερινά» προϊόντα

Taste and Hospitality

Η Σερβία απαγορεύει τις εξαγωγές σιτηρών και λαδιού

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!