Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Οι αλλαγές του Landmark (πρώην Hilton) που θα στοιχίσουν €40 εκατομμύρια

Πάνω από €40 εκατομμύρια θα στοιχίσει η ανακαίνιση του γνωστού ξενοδοχείου Landmark (πρώην Hilton) η οποία προγραμματίζεται να γίνει το επόμενο διάστημα με την εξασφάλιση της οικοδομικής έγκρισης. Χθες, η Περιβαλλοντική Αρχή άναψε το πράσινο φως με αιτιολογημένη διαπίστωση για προσθήκες και μετατροπές που αναμένεται να ολοκληρωθούν δύο χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών. 

Αρχικά, η προσέγγιση της Περιβαλλοντικής Αρχής ήταν να εξεταστεί η υπό αναφορά αίτηση μαζί με το προτεινόμενο έργο για την ανέγερση δύο 17ώροφων οικοδομών, μιας οικιστικής ανάπτυξης και μιας γραφειακής, με ενιαίο υπόγειο χώρο στάθμευσης σε δύο επίπεδα με την ονομασία Landmark project – office and residential tower development. Κατόπιν όμως διαβούλευσης με τον ιδιοκτήτη του έργου διαπιστώθηκε ότι η νέα ανάπτυξη θα τύχει επανασχεδιασμού, ενώ το εν λόγω έργο που εξετάζεται αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, οπόταν δεν υπάρχει ζήτημα συσσωρευτικών επιπτώσεων.

Το προτεινόμενο έργο αφορά αίτηση της εταιρείας The Cyprus Tourism Development Company ltd για προσθηκομετατροπές στο υφιστάμενο ξενοδοχείο Landmark.  Οι αλλαγές που προτείνονται αφορούν αποκλειστικά το ισόγειο και το μεσοπάτωμα του υφιστάμενου κτηρίου, ενώ δεν θα γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στους ορόφους και στα υπόγεια. Οι προσθήκες στο υφιστάμενο ξενοδοχείο αφορούν στην προσθήκη μιας κολυμβητικής δεξαμενής συνολικού εμβαδού 180 τ.μ., δύο εστιατορίων 230 και 210 τ.μ. αντίστοιχα, ενός αίθριου που θα χρησιμεύει ως καφετέρια και θα έχει εμβαδόν 32 τ.μ. και ενός μπαρ συνολικού εμβαδού 150 τ.μ. Το συνολικό εμβαδόν των καλυμμένων χώρων του ισογείου και του μεσοπατώματος ανέρχεται στα 4.513 τ.μ και θα υπάρξουν προσθήκες 908 τ.μ. περίπου για να ανέλθει στα 5.791 τ.μ. Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει επίσης 419 χώρους στάθμευσης που βρίσκονται τόσο στα υπόγεια όσο και στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου. Σημειώνεται ότι κατά τις κατασκευαστικές εργασίες, το υφιστάμενο ξενοδοχείο θα συνεχίσει τη λειτουργία του.

Του Άγγελου Νικολάου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πωμός: Εντάχθηκε στα σχέδια τουριστικής ανάπτυξης της Πάφου!

Taste and Hospitality

Τίτλοι τέλους για την Alitalia – Σταματούν οι πωλήσεις εισιτηρίων

«Οι παράνομοι της Πάφου»: Έπιναν καφέ με τον περιπτερά και πήραν πρόστιμο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!