Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκτελεί όσους κάνουν ξενόφερτες συνήθειες

Mε μια νέα αμφιλεγόμενη νομοθεσία το καθεστώς της Βορείου Κορέας επιχειρεί να αντιμετωπίσει τη ξένη…επιρροή, επιβάλλοντας ποινές σε όποιον πιαστεί να παρακολουθεί ξένες ταινίες, να φορεί εισαγώμενα ρούχα ή να χρησιμοποιεί λαϊκές φράσεις που χρησιμοποιούνται διεθνώς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC η Yoon Mi-so είπε πως ήταν μόλις 11 χρόνων όταν είδε την εκτέλεση ενός άνδρα ο οποίος πιάστηκε από τις αρχές να παρακολουθεί μια δραματική σειρά Νοτιοκορεατικής προέλευσης. Την εκτέλεση του αναγκάστηκε να παρακολουθήσει όλη η γειτονιά του.

“Αν δεν παρακολουθήσεις την εκτέλεση, τότε αυτό είναι προδοσία”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο BBC μιλώντας από το σπίτι της στη Σεούλ.

Στη Βόρεια Κορέα ισχύει ένα κρατικό lockdown χωρίς internet, χωρίς μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μερικούς μόνο τηλεοπτικούς σταθμούς ελεγχόμενους από το κράτος οι οποίοι νυχθημερόν μεταδίδουν αυτά που το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει τους πολίτες του να ακούνε και να παρακολουθούν. Αυτή είναι η ζωή στη Βόρεια Κορέα. 

Ο νέος νόμος εισήχθη με σκοπό να αντιμετωπίσει αυτό που περιγράφεται από το καθεστώς ως “αντιδραστική σκέψη”. Οποιοσδήποτε πιαστεί με μεγάλο όγκο δεδομένων από τη Νότια Κορέα, τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία πλέον αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο επιβολής θανατικής ποινής. Αυτοί που πιαστούν να παρακολουθούν τέτοιο υλικό, τότε οδηγείται στη φυλακή για 15 χρόνια. 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν με επιστολή του προς τα κρατικά μέσα ενημέρωσης με αφορμή την ημέρα Νεολαίας, τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ανούσια, ατομικιστική, αντι σοσιαλιστική συμπεριφορά “μεταξύ των νέων. Θέλει να τερματίσει τη χρήση ξένων γλωσσών, τα κουρέματα με επιρροή από το εξωτερικό, τα ρούχα. Τα περιγράφει ως “επικίνδυνο δηλητήριο”.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Γιατί αυξήθηκαν τα κρούσματα στη Λεμεσό – Οι εστίες μετάδοσης

Taste and Hospitality

To Δημαρχείο Λευκωσίας…ήταν καμπαρέ

Σχεδόν διπλάσια από πέρσι τα ταξίδια των Κυπρίων

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!