Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Ανακλήθηκε η πιστοποίηση της «La Farm» για διακίνηση νοθευμένης φέτας

Στην προσωρινή ανάκληση πιστοποίησης της θεσσαλικής γαλακτοβιομηχανίας «LA FARM ΑΕ», προχώρησε ο ΕΛΓΟ Δήμητρα για την παραγωγή νοθευμένης «φέτας ΠΟ» και διακίνησή της σε σημεία λιανικής πώλησης στην ελληνική αγορά.

Η συγκεκριμένα, η οποία ήταν ενταγμένη στο μητρώο Πιστοποιημένων επιχειρήσεων, απασχόλησε το καλοκαίρι, μετά τις καταγγελίες για διακίνηση νοθευμένης «φέτας ΠΟΠ» στη σουηδική αγορά με την επωνυμία BABA FARM (είχε παραχθεί εξ ολοκλήρου με αγελαδινό γάλα) και με την επωνυμία Garant Feta, επίσης εκτός παραγωγικών προδιαγραφών.

Η προσωρινή ανάκληση της πιστοποίησης της θεσσαλικής εταιρείας ήρθε, μετά από επιτόπιους ελέγχους επιτήρησης, αλλά και ελέγχους σε σημεία λιανικής πώλησης του προϊόντος στην ελληνική αγορά, που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Σε αυτούς τους ελέγχους καταγράφηκαν σοβαρές παραβάσεις, που αφορούν στη μη τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής του προϊόντος «ΦΕΤΑ ΠΟΠ».

Να σημειωθεί ότι η φέτα ΠΟΠ, παρασκευάζεται είτε από 100% πρόβειο γάλα ελληνικών φυλών, είτε από αιγοπρόβειο, σε αναλογία 30% γίδινο (το μέγιστο) και 70% πρόβειο.

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, – όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ο ΕΛΓΟ Δήμητρα – την αξιολόγηση των ευρημάτων και Μη Συμμορφώσεων (ΜΣ), που καταγράφηκαν κατά τους ανωτέρω ελέγχους, την αξιολόγηση των στοιχείων, που απεστάλησαν από την επιχείρηση ως Διορθωτικές Ενέργειες, οι οποίες δεν κρίθηκαν ικανές να άρουν το σύνολο των καταγεγραμμένων ευρημάτων και μη συμμορφώσεων, ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ προχώρησε σε προσωρινή ανάκληση της Πιστοποίησης της επιχείρησης, έως την εφαρμογή κατάλληλων διορθωτικών ενεργειών και την αποστολή σχετικής τεκμηρίωσης εκ μέρους της, από την οποία να προκύπτει:

1. η συμμόρφωσή της με τις απαιτήσεις της υπ΄ αριθμ. 313025/1994 ΥΑ αναγνώρισης του προϊόντος ΦΕΤΑ ΠΟΠ,

2. η απόσυρση από την αγορά όλων των παρτίδων προϊόντος «ΦΕΤΑ ΠΟΠ» οι οποίες δεν πληρούν την προδιαγραφή αναγνώρισης του εν λόγω προϊόντος,

3. η εγκαθίδρυση και τήρηση αξιόπιστου συστήματος ιχνηλασιμότητας του προϊόντος «ΦΕΤΑ ΠΟΠ»,

4. η συμμόρφωση των διακινούμενων προϊόντων που φέρουν την ένδειξη «ΦΕΤΑ ΠΟΠ» με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με την επισήμανση.

Η υπόθεση θα διαβιβαστεί στην πρωτοβάθμια επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων του ΥΠΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Gabriella Galantis: Όλα τα νέα της Lufthansa για το φετινό καλοκαίρι

Taste and Hospitality

Αλλάζει όνομα η βότκα Stolichnaya

Taste and Hospitality

Γιάννος Χρίστου: O «δρόμος» για το NutZz οδηγεί στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών προτύπων

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!