Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Τα εξωφρενικά ακριβά φαγητά που λογικά δε θα δοκιμάσεις ποτέ στη ζωή σου

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για να χαλάσει κάποιος μπόλικο χρήμα είναι το πραγματικά ποιοτικό φαγητό. Αν σου περισσεύουν μερικά (ή αρκετά) ευρώ, ορίστε μερικές επιλογές για να τα φας, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Τσάι Da-Hong Pao

Το 2002 ένας φανατικός φίλος του τσαγιού πλήρωσε σε δημοπρασία σχεδόν €24.000 και έκανε δικά του 20 γραμμάρια του συγκεκριμένου τσαγιού, που μεγαλώνει μόνο στα βουνά Wuyi της Κίνας. Μάλλον μεγάλωνε, καθώς οι κόκκινοι θάμνοι παρότι προστατεύονταν για αιώνες, σταμάτησαν να παράγουν νέο τσάι το 2005. Οπότε αντιλαμβάνεσαι γιατί το κόστος του αγγίζει τέτοια ύψη.

Πατάτες La Bonnotte

Σε καμιά περίπτωση η πατάτα δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα πολυτελές έδεσμα. Εκτός αν μιλάμε για τις μικρές κίτρινες πατάτες La Bonnotte, που είναι οι ακριβότερες του πλανήτη και σερβίρονται σε επιλεγμένα εστιατόρια στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Γης. Oι πατάτες από το μικρό νησί γαλλικό νησί Noirmoutier (ανοικτά των ακτών της δυτικής Γαλλίας, στον Ατλαντικό), συλλέγονται με το χέρι, ενώ παράγονται περίπου 100 τόνοι κάθε χρόνο. Η τιμή του αγγίζει τα €600/ κιλό.

Τυρί Pule

Παρασκευάζεται από γάλα γαϊδούρας στη Zasavica της Σερβίας και θεωρείται το πιο ακριβό του κόσμου. H γεύση του θυμίζει αυτήν του ισπανικού Manchego, με καπνιστές υφές και πολύ πλούσιο σώμα. Όσο για την τιμή του, αυτή ανέρχεται στα €974/ κιλό.

Jamon Iberico De Bellota

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εδέσματα της ισπανικής κουζίνας είναι το jamón ibérico, με το Bellota να αποτελεί την καλύτερη και ποιοτικότερη εκδοχή του. Ως εκ τούτου και την ακριβότερη.

Το αλλαντικό από την ιβηρική ράτσα μαύρου χοίρου (που τρέφεται ως επί το πλείστον με βελανίδια) με το ενδομυϊκό λίπος και το αξεπέραστο άρωμα του κρέατός του, ωριμάζει 36-48 μήνες σε ειδικά κελάρια και σερβίρεται σε πολύ λεπτές φέτες ώστε να λιώνει στο στόμα. Ένα ολόκληρο μπούτι από το συγκεκριμένο κοστίζει έως και €1.000.

Wagyu Ribeye

Το μοσχαρίσιο κρέας από την Ιαπωνία προέρχεται από ένα συγκεκριμένο είδος μοσχαριού που εκτρέφεται με έναν πολύ μοναδικό τρόπο που περιλαμβάνει μέχρι… μασάζ και μπύρα στη διατροφή του, ώστε να παραμένει τρυφερό το κρέας του. Γεύση και υφή το καθιστούν υπέροχο, γι΄αυτό και η μπριζόλα κοστίζει €250.

Πεπόνι Yubari

Τα συγκεκριμένα πεπόνια καλλιεργούνται σε θερμοκήπια στο Yubari, κοντά στο Hokkaido της Ιαπωνίας και είναι υβρίδια δύο διαφορετικών τύπων πεπονιού. Η τιμή του φτάνει έως και τα €10.000 το ένα λόγω της μοναδικά γλυκιάς γεύσης του και του τέλειου στρογγυλού σχήματός του. Η θρεπτική του αξία θεωρείται πως είναι υψηλότερη από το συνηθισμένο.

Bourbon Pappy Van Winkle

Ένα ακριβό γεύμα ασφαλώς ακολουθεί και ένα εξίσου ακριβό digestif. Όπως αυτό το bourbon, τα μπουκάλια του οποίου εξαφανίζονται (μέσω ειδικών παραγγελιών από το αποστακτήριο στο Kentucky) προτού καν κυκλοφορήσουν στην αγορά.To σφηνάκι κοστίζει €65.

Tου Μπάμπη Δούκα

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Patron : Η Ultra premium Tequila

Taste and Hospitality

Παφίτικο τυρί: Ιστορία, Μέθοδος παραγωγής και γαστρονομία

Taste and Hospitality

Η νέα υπηρεσία delivery, Bolt Food από τη Bolt τώρα και στη Λάρνακα!

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!