Νέα Νεα της Αγορας

Αυξήσεις στις «ταρίφες» των διαχειριστριών εταιρειών στο Λιμάνι Λεμεσού μέχρι 96%!

Σφοδρά ενοχλημένο το ΚΕΒΕ για τις επικείμενες αυξήσεις στις «ταρίφες» των διαχειριστριών εταιρειών στο Λιμάνι Λεμεσού που θα φτάνουν και το 96%, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Συγκεκριμένα, το ΚΕΒΕ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για διάβρωση της ανταγωνιστικότητας της λιμενικής μας βιομηχανίας εξαιτίας αυθαίρετων και υπερβολικών αυξήσεων στις χρεώσεις στο λιμάνι της Λεμεσού. Επίσης  λόγω της σοβαρότητας του θέματος ζητά όπως διευθετηθεί άμεσα συνάντηση για συζήτηση και λήψη απόφασης για μη επιβολή αυτών των αυξήσεων.

Ειδική αναφορά στην επιστολή γίνεται σε μια από τι διαχειρίστριες εταιρείες στο λιμάνι Λεμεσού, DP World Limassol που όπως σημειώνει ο κ. Τσιακκής έχει ενημερώσει τους πελάτες της για αυξήσεις που θα εφαρμοστούν από τον Φεβρουάριο 2022 στις διάφορες ταρίφες. Στην περίπτωση της DP World οι αυξήσεις αυτές ποικίλουν και κυμαίνονται από 4% μέχρι και 96% στις ήδη υφιστάμενες χρεώσεις.

Επιπρόσθετα, σημειώνει πως ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στην εγχώρια αγορά της Eurostat, από τον Νοέμβριο του 2021 παρουσιάζει αύξηση 25 μονάδων συγκριτικά με το έτος βάσης , το 2015. Το γεγονός αυτό δίνει την δυνατότητα στις διαχειρίστριες εταιρείες του λιμανιού βάση τη Σύμβαση που έχουν με το κράτος, να επιβάλλουν τις σχετικές αυξήσεις στις ταρίφες τους, κάτι που όπως πληροφορούμαστε είναι μέσα στις προθέσεις τους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, τονίζει, εκτός του ότι οι αυξήσεις που προκύπτουν βάσει του Δείκτη είναι υπερβολικά υψηλές, θεωρούμε άκαιρο να τίθεται θέμα αυξήσεων την παρούσα περίοδο, τη στιγμή που όλοι αναγνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το εμπόριο και η επιχειρηματική δραστηριότητα από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, με τις συνεχόμενες αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας και όχι μόνο .

Η πιο πάνω εξέλιξη σημειώνει πως επιβεβαιώνει περίτρανα την ορθότητα της θέσεις του ΚΕΒΕ όπως αυτή επεξηγήθηκε κατ΄ επανάληψη αλλά και μέσω της νομικής γνωμάτευσης που καταθέσαμε, ότι η συμπερίληψη στο Δείκτη οφείλεται κατά κύριο λόγο σε εισαγόμενο πληθωρισμό την οποία θα επιβαρυνθούν για δεύτερη φορά, αν τελικά επιβληθεί, οι κυπριακές επιχειρήσεως και τα νοικοκυριά, μειώνοντας περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Επιπρόσθετα με τα πιο πάνω θα πρέπει σημειώνει ότι, δεν μπορεί τη στιγμή που η αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για σκοπούς ΑΤΑ και αφορά μισθούς να έχει καθοριστεί το 1.27%, η αύξηση του Δείκτη που αφορά τα λιμάνια να αγγίζει το 15%.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος παρακαλούμε όπως διευθετηθεί άμεσα συνάντηση για συζήτηση και λήψη απόφασης για μη επιβολή αυτών των αυξήσεων.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ανά τετράδες και μόνο έξω θα πίνουν καφέ στην Ελλάδα…

Taste and Hospitality

Ammos Beach Bar: Αύριο ξεσηκώνει τη Λάρνακα!

Taste and Hospitality

Τα καλύτερα διαβατήρια για πολίτες του κόσμου – Η θέση της Κύπρου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!