Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Αυστρία: Για «χιονοστιβάδα αυξήσεων που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν» προετοιμάζονται οι ξενοδόχοι

Διπλάσιο κόστος στην ηλεκτροδότηση και τη θέρμανση αναμένουν μέσα στο 2022 τα ξενοδοχεία της Βιέννης, τα οποία προετοιμάζονται για αυξημένες επιβαρύνσεις σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Αυστριακών Ξενοδόχων, ÖHV.

Εκτός από τα υψηλά κόστη της ενέργειας, οι τιμές τροφίμων, ποτών και οι μισθοί αυξάνονται συνεχώς και, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης, Walter Veit, πρόκειται να υπάρξει «χιονοστιβάδα αυξήσεων κόστους που δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν».

Ο κ. Veit ζητεί από την πολιτική ηγεσία να μπει φρένο στις τιμές ενέργειας για όλους τους καταναλωτές, και ενώ την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει πλαφόν για τα νοικοκυριά, η ευρύτερη οικονομία παραμένει ανοχύρωτη.

Η ξενοδοχειακή βιομηχανία δεν πρέπει να επιβαρυνθεί με το «βάρος μιας κρίσης για τρίτο συνεχόμενο χειμώνα», συνέχισε ο κ. Veit.

Ο τομέας των υπηρεσιών είναι ήδη ενεργειακά αποδοτικός και αντιπροσωπεύει μόλις το 10% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.

Ο πρόεδρος του φορέα WKÖ, ο οποίος εκπροσωπεί τις επιχειρήσεις ξενοδοχείων, κέιτερινγκ, τουριστικά γραφεία, σινεμά, καθώς και εταιρίες πολιτισμού, διασκέδασης και υγείας, Robert Seeber, είχε επιμείνει για μέτρα και για τις εταιρείες μετά την απόφαση για ανακούφιση των νοικοκυριών. Σημαντική επιβάρυνση έχουν τα ιαματικά λουτρά, τα ξενοδοχεία με χώρους σπα/ευεξίας ή με πλυντήρια και εστιατόρια. Επιπλέον, οι διοργανωτές εκδηλώσεων, με ενεργειακές απαιτήσεις για φωτισμό κλπ., απειλούνται από τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους. Ο κ. Seeber απηύθυνε έκκληση για πανευρωπαϊκές λύσεις το συντομότερο δυνατό καθώς και για επειγόντως απαραίτητα εθνικά μέτρα ανακούφισης για τις εταιρείες.

tornos

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αδυνατούν να κάνουν διακοπές οι πλείστοι εργαζόμενοι στην Κύπρο

Taste and Hospitality

Νέα ανάπτυξη «μαμούθ» στη Λεμεσό

Taste and Hospitality

Μιχάλης Κουντουριώτης: H «σιωπηλή» επιδημία…ινσουλινοαντίσταση

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!