Διοίκηση Τάσεις

«BrEntry» αντί για «Brexit» στον τουρισμό

Χαρμόσυνα νέα από την πρώτη κιόλας μέρα διεξαγωγής της παγκόσμιας τουριστικής έκθεσης ονόματι World Travel Market στη βρετανική πρωτεύουσα, το Λονδίνο. Με την έναρξη, λοιπόν, της διεθνόύς έκθεσης, ανακοινώθηκε επίσημα η επέκταση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας των Jet2.com και Jet2Holidays με τον ελληνικό τουρισμό.

Μέτρο αντικειμενικής σύγκρισης και έτος βάσης είναι το 2019, το τελευταίο ημερολογιακό έτος πριν την εμφάνιση και την έξαρση της υγειονομικής κρίσης που ταλαιπώρησε και συνεχίζει να ταλαιπωρεί ολόκληρο τον πλανήτη. Επόμενος στόχος, το 2022, με τις ευχές όλων να εστιάζουν στην επιστροφή σε αυτό που θεωρούμε κανονικότητα. Έχουμε πολλάκις, επίσης, αναφερθεί στον ακρογωνιαίο λίθο του Α.Ε.Π. της Ελλάδας, που δεν είναι άλλος από τον τουρισμό, ο οποίος συμβάλλει σε αυτό κατά 25%.

Πηγή εικόνας: STEVE FORREST/WORKERS’ PHOTOS

O Steve Heapy, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα πλαίσια ψήφου εμπιστοσύνης του προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε αύξηση 600.000 θέσεων σε πτήσεις της εταιρείας από το Νησί προς την Ελλάδα και σε περισσότερους από 15 προορισμούς στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.

Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, στα πλαίσια των ανακοινώσεων αυτών δήλωσε πως: «Η Ελλάδα είναι παρούσα στην WTM με όλες τις δυνάμεις της. Με περίπτερο του ΕΟΤ με όλες τις Περιφέρειες, τους Δήμους και με σκληρή δουλειά, η οποία για έναν Υπουργό Τουρισμού γίνεται τώρα, το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Με βάση τα αποτελέσματά τους για το 2021, οι αγγλικές αεροπορικές εταιρείες και οι tour operators αντιδρούν πολύ θετικά για το 2022.

Ανακοινώνω ότι μόλις συμφωνήσαμε με την Jet2 για 600.000 αεροπορικές θέσεις παραπάνω από το 2019, με νέες πτήσεις από το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ προς την Αθήνα από τις 15 Απριλίου. Το καλοκαίρι για τους Βρετανούς ξεκινά νωρίς στην Ελλάδα, από την 1η Απριλίου, με πρώτο προορισμό το Ηράκλειο, και με πάνω από 15 ελληνικούς προορισμούς. Βρισκόμαστε, επίσης, σε προχωρημένες συζητήσεις για να παραμείνουν ανοιχτοί κάποιοι από τους προορισμούς αυτούς τον χειμώνα του 2022-2023. Βλέπετε ότι οι αγγλικές αεροπορικές εταιρείες και οι tour operators εμπιστεύονται τη χώρα μας, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Για εμάς, είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί πρόκειται για το 25% του Α.Ε.Π. μας και για νέες, πιο ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Το καλοκαίρι ξεκινά από την άνοιξη, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Επιμένουμε και επενδύουμε στο city break. Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι κομβικές πόλεις στη στρατηγική μας και βλέπετε ότι αντιδρούν και οι μεγάλοι παίκτες παγκοσμίως. Αρκεί να θυμίσω ότι η καμπάνια μας με τον ΕΟΤ φέτος ξεκινάει με τους χειμερινούς προορισμούς και το city break από τα τέλη Νοεμβρίου και ότι από τις αρχές Απριλίου ξαναξεκινούν και οι 13 πτήσεις από τις Η.Π.Α. – 14 με την Emirates που παραμένει ανοιχτή και όλον τον χειμώνα. Βούληση της ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού είναι να μπορέσουμε να έχουμε πτήση από τις Η.Π.Α. και στη Θεσσαλονίκη».

Ο Steve Heapy, CEO των Jet2.com & Jet2Holidays. Πηγή εικόνας: theibizan.com

Στους αριθμούς που χρησιμοποιήθηκαν για το μέλλον της συνεργασίας αυτής, αξίζει να σημειωθεί πως οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία προς την Ελλάδα μπορούν να φτάσουν ως και το 1,44 εκατομμύρια, με μία ροή 270 πτήσεων σε εβδομαδιαία βάση. Ανάμεσα στις δηλώσεις του κυρίου Heapy, δόθηκε έμφαση στις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού κάτω από αντίξοες ουσιαστικά συνθήκες, αναλογιζόμενος κανείς τις συνθήκες που επικρατούσαν τις δύο τελευταίες θερινές περιόδους.

Εμείς από την πλευρά μας, ανυπομονούμε για την υλοποίηση της συμφωνίας αυτής και προσδοκούμε σε ένα μέλλον γεμάτο ακόμα περισσότερες τέτοιου είδους συνεργασίες. Ο τουρισμός δεν αρκεί, όμως είναι ένα από τα θεμέλια για να τεθούν στέρεες βάσεις και να καταφέρει η ελληνική οικονομία να αναπνεύσει στην προσπάθεια ανάκαμψης που θα κάνει το προσεχές διάστημα.

Του Παναγιώτη Παναγιωτακόπουλου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Στέλιος Χατζηϊωάννου – Tα 3 projects του sir που «έτρεξαν» στην πανδημία

Taste and Hospitality

Ecole hôtelière de Lausanne: Αυτές θα είναι οι 10 κυρίαρχες τάσεις στη φιλοξενία το 2022

Taste and Hospitality

Μας τα φέρνουν όλα σιγά σιγά: Άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!